T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi

ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARINI BELİRLEME İHALE DUYURUSU

Servis Araçları belirleme ihale Komisyonunca, 25/10/2017 Tarih ve 30221 sayılı Resmi Gazetede 

yayınlanarak yürürlüğe giren '' Okul Servis Araçları Yönetmeliği uyarınca 2023 -2024 Eğitim Öğretim yılı öğrenci taşıma ihalesi yapılacaktır.

Şartname koşullarını yerine getiren iştirakçiler İhale Şartnamesinde belirtilen evrakları Okul Servis araçları komisyonuna teslim edeceklerdir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında, Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamı dışında öğrenci taşımacılığı yapan/yapacak Özel Öğrenci Servisleri ile ilgili olarak, ilgi (a) Yönetmeliğin "Okul Servis Araçlarının Çalıştırılması" başlıklı 8. maddesi ve ilgi (b) Usul ve Esaslar gereği, işlem yapılması gerekmektedir. 

Okul servis araçlarının çalıştırılması uygulamasının, okulumuzda kurulacak taşımacıyı tespit komisyonunun kararı ile yapılması gerekmektedir. Okul servis araçlarının çalıştırılması faaliyetinin bir eğitim öğretim yılını kapsayacak şekilde yapılması esastır. 

Diğer taraftan, okulumuza 8. maddenin 1. Fıkrası çerçevesinde başvuru yapan taşımacı olmaması durumunda Okul Servis Araçları  Yönetmeliğinin 8. Maddesinin 4. Fıkrası gereğince Veliler, istemeleri halinde çocuklarını bu Yönetmelikte belirtilen şartları taşıması kaydıyla herhangi bir taşımacı ile anlaşarak da taşıtabilirler. Bu hakkın kullanılması halinde taşımacı; bu Yönetmelikte istenen belge ve bilgileri okul yönetimine bildirir.

Okul yönetimi bu bilgi ve belgeleri incelenmek üzere il ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderir. Bu şekildeki taşımaya mülki idare amirliklerinin onayı ile izin verilebilir. İlgililerine/yararlananlara okul alanının kullandırılmasında farklı muamelede bulunulamaz.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.09.2023 - Güncelleme: 01.09.2023 14:43 - Görüntülenme: 260
  Beğen | 0  kişi beğendi